ANALIZA CECH FIZYCZNYCH BRYKIETÓW WYTWORZONYCH Z MIESZANEK WYBRANYCH SUROWCÓW ROŚLINNYCH NA CELE ENERGETYCZNE 3-12 Ignacy Niedziółka, Beata Zaklika, Małgorzata Dula pdf
OCENA WPŁYWU PÓL MAGNETYCZNEGO I ELEKTRYCZNEGO ORAZ WODY UZDATNIANEJ MAGNETYCZNIE NA PRZEBIEG KIEŁKOWANIA NASION ŚLAZÓWKI TURYNGSKIEJ (Lavatera thuringiaca L.) 23-33 Krzysztof Kornarzyński, Małgorzata Budzeń, Agnieszka Sujak
WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWBAKTERYJNE I PRZECIWGRZYBOWE WYBRANYCH ROŚLIN ZIELONYCH I ICH CZĘŚCI 13-21 Ewa Czerwińska
OCENA ZAWARTOŚCI ZWIĄZKÓW CHLOROORGANICZNYCH ORAZ POZIOMU RADIOCEZU W WYBRANYCH WARZYWACH Z TERENU WARMII I MAZUR 35-46 Maria Dymkowska-Malesa, Agnieszka Szparaga, Ewa Czerwińska pdf (English)
ŻYWOTNOŚĆ I ZDROWOTNOŚĆ NASION ROŚLIN OLEISTYCH TRAKTOWANYCH WYCIĄGAMI ROŚLINNYMI 47-59 Ewa Czerwińska, Agnieszka Szparaga
MODELOWANIE KINETYKI KIEŁKOWANIA NASION POMIDORA Z WYKORZYSTANIEM RÓWNANIA GOMPERTZA 61-69 Siemowit Muszyński, Izabela Świetlicka, Michał Świetlicki, Bożena Gładyszedwska pdf