Ocena zawartości oleanozydów w organach nadziemnych i podziemnych rożnika przerośniętego Silphium perfoliatum L. 5-15 Radosław Kowalski pdf
Charakterystyka barwników i ich rozmieszczenie w kwiatach zwartnicy chmiela (Hippeastrum × chmielii Chm.) 17-24 Irena Olszewska-Kaczyńska, Henryk Chmiel pdf
Wpływ rożnych form nawożenia organicznego na plonowanie i skład chemiczny kapusty głowiastej białej 25-32 Romualda Jabłońska-Ceglarek, Robert Rosa pdf
Występowanie grzybów pasożytniczych i konkurencyjnych dla pieczarki (Agaricus bisporus (Lange) Sing) w różnych podłożach i okrywie 33-41 Janina Błażej, Agata Tekiela pdf
Ocena ploidalności matantów chryzantemy wielkokwiatowej (Dendranthema grandiflora Tzvelev) uzyskanych w wyniku mutagenezy indukowanej in vitro i in vivo promieniowaniem jonizującym 43-48 Justyna Lema-Rumińska, Zalewska Zalewska pdf
Wpływ wybranych czynników na zawartość witaminy C w warzywach 49-57 Brygida Wierzbicka, Marzena Kuskowska pdf
Wpływ hydrożeli na zawartość niektórych składników sałaty masłowej uprawianej w nieogrzewanym tunelu foliowym 59-68 Brygida Wierzbicka, Joanna Majkowska pdf
Wpływ nawożenia azotowego i odmiany na zawartość azotanów w zgrubieniu selera korzeniowego po zbiorze i przechowywaniu 69-76 Beata Szwejkowska pdf
Ocena przydatności różnych odmian chryzantemy wielokwiatowej (Dendranthema grandiflora Tzvelev) do kształtowania pokroju typu sombrero 77-82 Małgorzata Zalewska, Marek Jerzy pdf
Wpływ barwy światła na ukorzenianie sadzonek pędowych pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) 83-91 Beata Głowacka pdf
Wpływ barwy światła na wzrost rozsady pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) 93-103 Beata Głowacka pdf