Zmiany właściwości teksturalnych wybranych odmian gruszek spowodowane przechowywaniem 3-12 Katarzyna Wróblewska-Barwińska, Rafał Nadulski PDF
Szybkość sublimacji lodu swobodnego i lodu z tuszki szprota 13-20 Jarosław Diakun, Kamil Dolik, Adam Kopeć PDF
Bilans strat ciepła naczepy chłodniczej jako podstawa do prawidłowego agregatu chłodniczego 21-30 Dariusz Góral, Franciszek Kluza, Katarzyna Kozłowicz PDF
Oddziaływanie ciśnienia na efektywność zagęszczania trocin wybranego drewna miękkiego 31-40 Ryszard Kulig, Stanisław Skonecki, Sławomir Gawłowski, Adam Zdybel, Grzegorz Łysiak PDF
Wpływ produkcji ekologicznej, regionalnej i konwencjonalnej na zanieczyszczenie mikotoksynami na przykładzie wybranej grupy produktów spożywczych 41-43 Magdalena Polak-Śliwińska, Andrzej Kuncewicz PDF