Ocena stopnia skleikowania skrobi ziaren ryżu powodowanego ich gotowaniem, zamrażaniem i zamrażalniczym przechowywaniem 3-13 Marek Domin, Franciszek Kluza, Dariusz Góral, Katarzyna Kozłowicz, Piotr Nakonieczny pdf
Wybrane techniki wykorzystania zamrażania w przemysłowym zatężaniu i oczyszczaniu ścieków 15-22 Dariusz Góral, Marek Domin, Franciszek Kluza, Katarzyna Kozłowicz, Piotr Nakonieczny pdf
Wpływ procesów pasteryzacji i zamrażania na właściwości reologiczne soku z pietruszki 23-30 Zbigniew Kobus, Izabela Błaszczuk, Kamil Wilczyński pdf
Identyfikacja temperatury w niskotłuszczowych kiełbasach w czasie ich obróbki cieplnej 31-36 Jacek Mazur, Paweł Sobczak, Kazimierz Zawiślak, Marian Panasiewicz, Jacek Jagiełło pdf
Analiza możliwości rozwoju produkcji oraz rynku produktów regionalnych i tradycyjnych w województwie lubelskim 37-47 Agata Paluch, Monika Stoma pdf