Porównanie wartości rzeźnej tusz i jakości żywieniowej mięsa jagniąt i cieląt rzeźnych 7-15 MARIUSZ FLOREK, ANDRZEJ JUNKUSZEW, PIOTR SKAŁECKI, PIOTR DOMARADZKI, WIKTOR BOJAR, ZYGMUNT LITWIŃCZUK, TOMASZ M. GRUSZECKI PDF
Współzależności pomiędzy parametrami barwy w systemie CIE i zawartością składników mineralnych w miodach pszczelich 17-26 MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, MARIUSZ FLOREK, ANNA WOLANCIUK, JOANNA BARŁOWSKA PDF
Wartość użytkowa ryb polskiej akwakultury 27-36 PIOTR SKAŁECKI, MARIUSZ FLOREK, AGNIESZKA KALINIAK PDF
Wpływ suplementacji diety preparatem zawierającym olejki eteryczne z Origanum vulgare (Lamiaceae) i Citrus spp. (Citraceae) na efekt ekonomiczny produkcji jagniąt rzeźnych 37-44 PAULINA DUDKO PDF
Wpływ systemu utrzymania trzody chlewnej na poziom wskaźników biochemicznych krwi 45-51 MARIA TIETZE, WANDA KRUPA, MONIKA BUDZYŃSKA, JAROSŁAW KAMIENIAK, LESZEK SOŁTYS, DOROTA TKACZYK PDF (English)
Analiza wyników ogierów i klaczy poddanych próbom dzielności w zakładach treningowych 53-63 JAROSŁAW KAMIENIAK, LESZEK SOŁTYS, MONIKA BUDZYŃSKA, MARIA TIETZE PDF
Związek wariantów genetycznych β-laktoglobuliny i κ-kazeiny z zawartością wybranych białek serwatkowych w mleku krów różnych ras 65-74 ANNA WOLANCIUK, JOANNA BARŁOWSKA, ANETA BRODZIAK, JOLANTA KRÓL, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK PDF
Analiza zmienności rytmu serca wyścigowych koni arabskich czystej krwi w zależności od rodzaju wysiłku i zaawansowania treningowego 75-89 IZABELA WILK, MARTA LISS, KARINA BRZOZOWSKA, SYLWESTER TKACZYK, SŁAWOMIR PIETRZAK, IWONA JANCZAREK PDF