Wpływ zastosowania preparatu Complex PA na wielkość i jakość plonu winorośli 1-9 MAGDALENA KAPŁAN, MARCELA KRAWIEC, ANDRZEJ BOROWY, IRENA WÓJCIK, SALWINA PALONKA, KAMILA KLIMEK, SZYMON CAPAŁA PDF
Porównanie składu chemicznego olejku eterycznego pozyskanego przez hydrodestylację ziela kłosowca meksykańskiego [Agastache mexicana (Kunth.) Link. & Epling.] z wykorzystaniem aparatów Derynga oraz Clevengera 11-17 PAULA JADCZAK, KAMILA BOJKO, ANETA WESOŁOWSKA PDF (English)
Owoce jagody goji (Lycium barbarum i Lycium chinense) – nowe możliwości dla ogrodnictwa czy zagrożenie dla konsumentów? 19-30 ADAM MAROSZ PDF
Rozwój roślin oraz skład chemiczny olejku eterycznego krwawnika pospolitego (Achillea millefolium L.) uprawianego w warunkach klimatu umiarkowanego 31-38 GRAŻYNA ZAWIŚLAK, RENATA NURZYŃSKA-WIERDAK PDF
Wpływ dodatków do substratu torfowego na plon i skład chemiczny owoców papryki (Capsicum annuum L.) uprawianej w szklarni 39-45 ANNA M. AMBROSZCZYK, ADRIANA NOWICKA-POŁEĆ, EDYTA KĄKOL, ELŻBIETA JĘDRSZCZYK PDF (English)
Charakterystyka roślin z rodzaju Paeonia L. w Ogrodzie Botanicznym UMCS w Lublinie. Część I. Fazy fenologiczne 47-63 ELŻBIETA POGROSZEWSKA, JERZY HETMAN, MONIKA PONIEWOZIK, BOŻENA DENISOW, KRYSTYNA RYSIAK PDF