Zmiany zawartości cukrów w bulwach ziemniaka pod wpływem herbicydu i biostymulatorów 5-13 Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Łukasz Domański PDF
Efektywność produkcyjna i ekonomiczna w uprawie truskawki (Fragaria × ananassa Duch.) w zależności od metody produkcji 15-26 Joanna Pawlak, Wioletta Wróblewska, Dariusz Paszko PDF (English)
Reakcja jęczmienia jarego na systemy uprawy roli i resztki pożniwne 27-43 Andrzej Woźniak, Leszek Rachoń PDF (English)
Porównanie opłacalności uprawy żyta ozimego w warunkach różnych technologii produkcji 45-52 Marta Wyzińska, Jerzy Grabiński, Alicja Sułek PDF
Plonowanie i jakość wybranych gatunków i odmian pszenicy makaronowej. Cz. I. Plonowanie 53-63 Leszek Rachoń, Aneta Bobryk-Mamczarz, Anna Kiełtyka-Dadasiewicz, Andrzej Woźniak, Zbigniew Stojek, Paulina Zajdel-Stępień PDF
Plonowanie i jakość wybranych gatunków i odmian pszenicy makaronowej. Cz. II. Wartość technologiczna ziarna 65-78 Aneta Bobryk-Mamczarz, Leszek Rachoń, Anna Kiełtyka-Dadasiewicz, Magdalena Szydłowska-Tutaj, Piotr Lewko, Andrzej Woźniak PDF
Zachwaszczenie, plonowanie i efektywność ekonomiczna uprawy prosa zwyczajnego (Panicum miliaceum L.) w zależności od rodzaju herbicydów i ich dawki 79-91 Cezary A. Kwiatkowski, Elżbieta Harasim, Olimpia Klikocka-Wiśniewska, Piotr Maziarz PDF
Zmiany zawartości węglowodanów w mieszankach grochu siewnego z pszenżytem jarym decydujące o jakości zielonki 93-102 Rafał Górski, Anna Płaza, Robert Rudziński PDF (English)