Agronomy Science, przyrodniczy lublin, czasopisma up, czasopisma uniwersytet przyrodniczy lublin
Przejdź do głównego menu Przejdź do sekcji głównej Przejdź do stopki

Tom 73 Nr 4 (2018)

Artykuły

Plon kapsaicynoidów z owoców dwu odmian papryki ostrej (Capsicum annuum L.)

DOI: https://doi.org/10.24326/asx.2018.4.7
Przesłane: 10 stycznia 2019
Opublikowane: 19-12-2018

Abstrakt

The hot pepper fruits have a specific sharp and sour taste, which is conditioned by the presence of capsaicinoids. The aim of this study was to evaluate the marketable yield and yield of Capsici fructus of different parts of the fruit of Polish cultivars 'Bronowicka Ostra' and 'Orkan' as well as the yield of capsaicinoids. The highest average share in the marketable yield structure of each different parts of pepper fruit was shown by pericarp yield – 76.5%, placenta yield – 10.8%, seeds yield – 8.4% and peduncle yield – 4.3%. Average marketable yield of hot pepper fruits was 23.09 t·ha–1, Capsici fructus yield – 3.252 t·ha–1 and capsaicinoids yields: capsaicin – 0.566 kg·ha–1, dihydrocapsaicin – 53.7 g·ha–1.

Downloads

Download data is not yet available.

Podobne artykuły

<< < 16 

Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.