Skip to main navigation menu Skip to main content Skip to site footer

Vol. 11 No. 3-4 (2012)

Artykuły

Assessment of barley grinding process by hammer mills

DOI: https://doi.org/10.24326/aspta.2012.3-4.7
Submitted: April 29, 2022
Published: 2022-04-29

Abstract

The paper presents a comparison of the grinding process of barley grain by using two types of vertical rotor hammer mills. The screens of holes with a diameter of 3 mm and a thickness of 2.5 mm sieve was used. The distance between the impact device and the wire in both cases was 25 mm. Analyzing the results obtained it can be concluded that the type of mill used to influence the size distribution of barley meal. The use of breaking thresholds increases the proportion of the fine fraction (less than 1 mm), which results in an increase of energy consumption of the process.

References

  1. Adapa P., Tabil L., Schoenau G., 2011. Grinding performance and physical properties of nontreated and steam exploded barley, canola, oat and wheat straw. Biomass and Bioenergy. 1, 35, 549–561.
  2. Anderson S., 1994. Large rotor high-speed hammermills: beyond screen size. Feed Management, 45, 20–22.
  3. Baik B-K., Ullrich S.E., 2008. Barley for food: Characteristics, improvement, and renewed interest. J. Cereal Sci., 2, 48, 233–242.
  4. Campbell, G.M., Bunn, P.J., Webb, C., Hook, S.C.W., 2001. On predicting roller milling performance. II. The breakage function. Powder Technol., 115, 243–255.
  5. Campbell G.M., Webb C., 2001. On predicting roller milling performance. I. The breakage equation. Powder Technol., 115, 234–242.
  6. Dehghan-Banadaky M., Corbett, R., Oba, M., 2007. Effects of barley grain processing on productivity of cattle. Animal Feed Sci. Technol.,1–2,137,1–24
  7. Dziki D., 2008. The crushing of wheat kernels and its consequence on the grinding process. Powder Technol., 185, 2, 181–186.
  8. Dziki D., Laskowski J., 2004. The energy-consuming indexes of wheat kernel grinding process. Teka Kom. Mot. i Energ. Rol., PAN Oddział w Lublinie, IV, 62–70.
  9. Dziki D., Laskowski J., 2010. Study to analyze the influence of sprouting of the wheat grain on the grinding process. J. Food Eng., 96, 4, 562–567.
  10. Emami S., Perera A., Meda V., Tyler R.T., 2012. Effect of microwave treatment on starch digestibility and physico-chemical properties of three barley types. Food Bioproc. Technol., 6, 5, 2266–2274.
  11. Grochowicz J., 1996. Technologia produkcji mieszanek paszowych. PWRiL Warszawa.
  12. Kania M., Andrejko D., 2011. Wpływ różnych sposobów przygotowania ziarna pszenicy do przemiału na wilgotność mąki. Acta Sci. Pol., Technica Agraria, 10(1–2), 15–21.
  13. Kania M., Andrejko D., Samborski A., Rydzak L., 2012. Wpływ ogrzewania ziarna pszenicy promieniami podczerwonymi na właściwości fizyczne produktów przemiału. Inżynieria Przem. Spoż. 1, 19–21.
  14. Kiryluk J., 2001. Uwarunkowania racjonalnej gospodarki energią w zakładach młynarskich. Rozpr. Nauk., 316. Rocz. AR w Poznaniu. Poznań.
  15. Korpysz K., Roszkowski H., Wojdalski J., 2007. Energetyczne aspekty procesu gniecenia ziarna jęczmienia. Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego. Wyższa Szkoła Menedżerska. Warszawa, 1, 39–42 (ISSN 0867-793X).
  16. Kowalik K., Opielak M., 2002. Badanie procesu rozdrabniania ziarna zbóż o różnej wilgotności. Inżynieria Roln., 4(37), 149–154.
  17. Laskowski J., Łysiak G., Dziki D., 2000. Wpływ wilgotności i gatunku ziarna zbóż na skład granulometryczny produktu jego rozdrabniania. Inżynieria Roln., 4(15), 27–34.
  18. Rydzak L., Andrejko D., 2011. Effect of vacuum impregnation and infrared radiation treatment on energy requirements in wheat grain milling. Teka Kom. Mot. i Energ. Rol., PAN Oddział w Lublinie, 11c, 291–299.
  19. Siljander-Rasi H., Karhunen J., Alaviuhkola T., Näsi M., Tuppi K., 2000. Effects of different grinding methods and particle size of barley and wheat on pig performance and digestibility. Anim. Feed Sci. Technol., 1, 83, 1–16.
  20. Sullivan P.O., Flaherty J., Brunton N., Gee V.L., Arendt E., Gallagher E., 2010. Chemical composition and microstructure of milled barley fractions. Europ. Food Res. Technol., 4, 320, 579–595.

Downloads

Download data is not yet available.