The fuzzy logic in controlling vacuum in automatic cow milking

Henryk Juszka

Akademia Rolnicza w Krakowie

Marcin Tomasik

Akademia Rolnicza w Krakowie


Abstract

It was shown the using fuzzy logic in control parameters of the cow milking process. It was made the analysis and selection control parameters. It was studied the control system in Matlab® with using Fuzzy Logic Toolbox. The result is FIS file which includes control rules. The computer simulation was carried out in Simulink. Logic verification result showed that proposed control system is working correct.

Keywords:

milking, collector, vacuum, fuzzy control

Driankov D., Hellendoorn H., Reinfrank M., 1996. Wprowadzenie do sterowania rozmytego. WNT, Warszawa.

Kacprzyk J., 2001. Wieloetapowe sterowanie rozmyte. WNT, Warszawa.

Juszka H., 1998. Studia nad parametrami procesu ssania u cieląt w aspekcie nowych technik doju krów. Inż. Roln. Wyd. PTIR, Warszawa, II, 3(4), 109–113.

Juszka H., Tomasik M., 2004. Symulacja komputerowa sterowania pulsatorem. Prob. Inż. Roln. 3(45), 67–76.

Juszka H., Lis S., Tomasik M., 2005. Modelowanie matematyczne systemu sterowania aparatem udojowym. Materiały konferencyjne. VIII Międz. Konf. Nauk. nt. Teoretyczne i aplikacyjne problemy inżynierii rolniczej, 259–261.

Wachowicz E., 2002. Zastosowanie teorii zbiorów rozmytych do modelowania procesów technologicznych. Inż. Roln. 7(40), 5–17.

Wiercioch M., 1994. Przepływy w kubku udojowym dojarki mechanicznej. Zesz. Nauk. AR we Wrocławiu. Rozprawy CXXX. 260, 7–21.


Published
2005-12-31



Henryk Juszka 
Akademia Rolnicza w Krakowie
Marcin Tomasik 
Akademia Rolnicza w Krakowie



License

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Articles are made available under the CC BY-NC-ND 4.0  (recognition by authorship, non-commercial use, no dependent works).
The author signs a statement on the originality of the work and the contribution of individuals.

Submission of the paper implies that it has not been published previously, that it is not under consideration for publication elsewhere.


Most read articles by the same author(s)