Wpływ jonów ołowiu oraz kadmu na parametry bilansu wodnego i zawartość barwników fotosyntetycznych u spartiny preriowej (Spartina pectinata Bosk ex Link.) 5-13 MAŁGORZATA MIKICIUK, MARTA ROKOSA, BARTOSZ SINICA PDF (English)
Influence of microelements and attractants on the elements of yield structure and yield of white clover (Trifolium repens L.) seeds 15-27 MAREK ĆWINTAL, SYLWESTER GOLIASZ PDF (English)
Wpływ pozostałości herbicydów chlorofenoksyoctowych na żerowanie mszyc zbożowych 29-36 ROBERT KRZYŻANOWSKI, IZABELA BEDNARCZYK, JOLANTA CUDZIŁO-ABRAMCZUK PDF (English)
Smukłość dębu szypułkowego (Quercus robur L.) w zależności od stanowiska biosocjalnego 37-43 ZDZISŁAW KACZMARSKI, KATARZYNA MASTERNAK, MATEUSZ JARMUŁ PDF (English)
Wpływ metody konserwacji owoców śliwy tarniny (Prunus spinosa L.) na zawartość wybranych substancji czynnych oraz aktywność przeciwutleniającą 45-54 KATARZYNA OLESIŃSKA, KAMIL WILCZYŃSKI, KLAUDIA KAŁWA PDF (English)
Surowce przyprawowe dostępne w krajowym handlu spożywczym 55-81 KATARZYNA MOŻDŻEŃ, BEATA BARABASZ-KRASNY, EWA SZPYTMA PDF (English)
Laktony seskwiterpenowe – występowanie i właściwości biologiczne Praca przeglądowa 83-95 KATARZYNA OLESIŃSKA PDF (English)