Ocena aktywności katalazy i właściwości antyoksydacyjnych gleb położonych na terenie otuliny Roztoczańskiego Parku Narodowego w zależności od ich użytkowania 5-18 Barbara Skwaryło-Bednarz, Agnieszka Jamiołkowska, Ismet Yildirim , Anna Krzepiłko, Marek Kopacki, Elżbieta Patkowska PDF (English)
Preparaty pochodzenia roślinnego – ekologiczne narzędzie nowoczesnej strategii ochrony roślin przed grzybami chorobotwórczymi 19-32 Agnieszka Jamiołkowska, Weronika Kursa, Francesca Degola PDF (English)
Ekonomiczne aspekty uprawy ziemniaka jadalnego w zależności od sposobu pielęgnacji plantacji przed chwastami 33-42 Krystyna Zarzecka, Agnieszka Ginter, Marek Gugała, Iwona Mystkowska PDF (English)
Rynkowe uwarunkowania opłacalności produkcji buraków cukrowych – studium przypadku 43-53 Anna Nowak, Rafał Wnuczek PDF
Ocena plonowania malin odmian powtarzających owocowanie w zależności od zagęszczenia pędów w rzędach w warunkach Padołu Zamojskiego 55-68 Marcin Ciebień, Leszek Rachoń PDF
Ocena innowacyjnych właściwości nawozów dolistnych z dodatkiem żelującym oraz ich oddziaływania na biomasę i plonowanie wybranych roślin uprawnych 69-81 Dariusz Jaskulski, Iwona Jaskulska, Emilian Różniak PDF
Zmiany zawartości D-chiro-inozytolu i jego α-D-galaktozydowych pochodnych podczas wegetacji i desykacji gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench) 83-97 Lesław Bernard Lahuta, Joanna Szablińska-Piernik, Ryszard J. Górecki, Joanna Mitrus, Marcin Horbowicz PDF (English)
Ocena efektów produkcyjnych uprawy soi [Glycine max (L.) Merr.] w zależności od sposobu przygotowania roli do siewu 99-112 Jerzy Księżak, Jolanta Bojarszczuk PDF
Wpływ nawozów zawierających wolne aminokwasy na plonowanie współczesnej oraz dawnych odmian pszenicy zwyczajnej w produkcji ekologicznej 113-123 Marek Kołodziejczyk, Kamil Gwóźdź PDF (English)
Zmiany składu roślinności łąkowej i leśnej w wyniku ekstensywnego wypasu koników polskich 125-150 Maciej Dobrowolski, Jarosław Proćków, Magdalena Zatoń-Dobrowolska, Monika Kowalska-Góralska PDF