Ocena oddziaływania warunków meteorologicznych na zawartość cukru w korzeniach buraka cukrowego na Zamojszczyźnie 1-9 MARCIN CIEBIEŃ PDF
Wpływ mikroelementów (B, Mo) oraz biostymulatora i atraktanta na plony zielonej i suchej masy koniczyny białej z odrostu po zbiorze nasion 11-20 MAREK ĆWINTAL, SYLWESTER GOLIASZ, KRZYSZTOF BARTOSZEK PDF
Opracowanie multiplex PCR do detekcji genów odporności Lr21 i Pm4b w pszenicy zwyczajnej (Triticum aestivum L.) 21-30 ALEKSANDRA GOGÓŁ, JUSTYNA LEŚNIOWSKA-NOWAK, MICHAŁ NOWAK, SYLWIA OKOŃ, KRZYSZTOF KOWALCZYK PDF
Wpływ uprawy soi w monokulturze i zmianowaniu na skład chemiczny roślin i zasobność gleby w składniki pokarmowe 31-40 MONIKA JAKUBUS, NATALIA TATUŚKO, JERZY NAWRACAŁA, MATEUSZ PLUTA
Polimorfizm niełupek nagietka lekarskiego (Calendula officinalis L.) jako determinant ich wartości siewnej w warunkach laboratoryjnych 41-48 ANNA KIEŁTYKA-DADASIEWICZ, BEATA KRÓL PDF
Opakowanie jako instrument promocji wioski tematycznej 49-57 HALINA LIPIŃSKA, MAŁGORZATA GOLIASZ, RAFAŁ KORNAS, SYLWESTER GOLIASZ PDF
Skład chemiczny bulw ziemniaka nawożonego wsiewkami międzyplonowymi w integrowanym i ekologicznym systemie produkcji 59-70 ARTUR MAKAREWICZ, ANNA PŁAZA, BARBARA GĄSIOROWSKA PDF
Zawartość składników pokarmowych w mieszankach łubinu wąskolistnego z żytem jarym uprawianych na zieloną masę 71-83 ARTUR MAKAREWICZ, ANNA PŁAZA, BARBARA GĄSIOROWSKA, ANNA CYBULSKA PDF