Effect of gibberellic acid on the post-harvest flower longevity of Zantedeschia elliottiana (W. Wats) Engl. 3-9 Beata Janowska, Marek Jerzy pdf (English)
Dynamika wzrostu i kwitnienia aksamitki rozpierzchłej (Tagetes patula L.) uprawianej z rozsady poddanej działaniu retardantów stosowanych dolistnie i doglebowo 11-23 Marek Jerzy, Anita Schroeter pdf
Związek pomiędzy temperaturą powietrza a fazami fenologicznymi początku wegetacji i kwitnienia dwóch odmian jabłoni w okolicach Wrocławia 25-36 Maria Licznar-Małańczuk pdf
Efekty mikronawodnień wybranych odmian dyni olbrzymiej (Cucurbita maxima Duch. F.) uprawianych na glebie bardzo lekkiej 37-45 Roman Rolbiecki pdf
Ocena wartości produkcyjnej kilkudziesięciu odmian śliwy na podkładce z ałyczy w rejonie Wrocławia 47-54 Ireneusz Sosna pdf
Porównanie jakości owoców trzech odmian leszczyny 55-60 Justyna Wieniarska, Elżbieta Szember, Iwona Szot, Danuta Murawska pdf
Grzyby zagrażające uprawie dziurawca zwyczajnego (Hypericum perforatum L.) w województwie lubelskim 61-74 Beata Zimowska, Zofia Machowicz-Stefaniak pdf
Ocena działania bentazonu i metolachloru w uprawie fasoli zwykłej (Phaseolus vulgaris L.) 75-87 Piotr Chmielowiec, Andrzej Borowy pdf
The influence of artificial wind blow on the pollination and fructification of blackcurrant (Ribes nigrum L.) cultivars 89-96 Bożena Denisow pdf
Wielkość i jakość plonu selera korzeniowego odmiany Odrzański uprawianego po nawozach zielonych i wapnowaniu gleby 97-105 Romualda Jabłońska-Ceglarek, Robert Rosa Rosa, Anna Zaniewicz-Bajkowska,, Jolanta Franczuk pdf
Patogeniczność grzybów z rodzaju Fusarium dla tymianku właściwego (Thymus vulgaris L.) 115-123 Zofia Machowicz-Stefaniak, Ewa Zalewska pdf
Badania nad występowaniem barwników w kwiatach u mutantów chryzantemy w grupach: Nero i Wonder 125-135 Justyna Lema-Rumińska, Małgorzata Zalewska pdf
Wpływ ogławiania roślin na plon trzech odmian oberżyny uprawianej w nieogrzewanym tunelu foliowym 137-143 Grażyna Kowalska, Halina Buczkowska pdf
Plonowanie kilku odmian pietruszki naciowej Petroselinum sativum L. ssp. crispum 145-151 Jan Dyduch, Katarzyna Janowska
Wpływ zróżnicowanego poziomu siarczanów w pożywce i rodzaju podłoża na plonowanie, stan odżywienia i jakość owoców pomidora uprawianego w systemie CKP 153-164 Iwona Kowalska pdf
Zachwaszczenie pierwotne marchwi w warunkach uprawy konserwującej 165-174 Marzena Błażewicz-Woźniak pdf