Abstract
Leaf yields from five cultivars of parsley (Festival, Paramount, Karnaval, Titan, Hamburger Schnitt) were compared in the studies conducted in field conditions in the years 2001 – 2003. The cultivars examined during two years yielded at the level of 67.84–96.96 t·ha-1 total yield and 53.57–74.49 t·ha-1 marketable yield. The greatest total and marketable yield was recorded, in cultivation of ‘Festival’ (96.96 t·ha-1; 74.49 t·ha-1), ‘Karnaval’ (91.05 t·ha-1; 70.04 t·ha-1) and ‘Hamburger Schnitt’ (90.20 t·ha-1; 73.92 t·ha-1) cultivars.
References
Bąkowski J., Michalik H., 1986. Przydatność niektórych gatunków warzyw do produkcji suszu. Biul. Warzywn. 29, 191–210.
Błażewicz-Woźniak M., 1997. Wpływ czynników agrotechnicznych na wschody, wzrost i plonowanie pietruszki korzeniowej, uprawianej na glebie zlewnej o nietrwałej strukturze. Część II. Wzrost i plonowanie liści. Ann. Univ. Mariae Curie-Skłodowska, sec. EEE, V, 129–140.
Kmiecik W., Lisiewska Z., 1999. Comparison of leaf yields and chemical composition of the Hamburg and leafy types of parsley. I Leaf yields and their structure. Folia Hortic. 11/1, 53–63.
Małolepsza U., Urbanek H., 2000. Flawonoidy roslinne jako związki biochemicznie czynne. Wiadom. Bot. 44, 27–37.
Merken H. M., Beecher G. R., 2000. Liquid chromatographic method for the separation and Pasikowska R., Dąbrowska B., Capecka E., 2002. The effect of nitrogen fertilization rate on the yield and quality of two cultivars of parsley (Pertoselinum sativum L. ssp. crispum) grown on different soil types. Folia Hortic. 14/1, 177–185.
Downloads
Download data is not yet available.