Agronomy Science, przyrodniczy lublin, czasopisma up, czasopisma uniwersytet przyrodniczy lublin
Przejdź do głównego menu Przejdź do sekcji głównej Przejdź do stopki

Tom 60 (2005)

Artykuły

Wpływ przedplonów na plon i jakość technologiczną ziarna pszenicy twardej (Triticum durum Desf.)*

Przesłane: 2 czerwca 2020
Opublikowane: 16-12-2006

Abstrakt

A field experiment was established in 2003–2004 at Uhrusk Experimental Station of Lublin Agricultural University. The experiment was conducted in a randomized block design with 10 m2 plots in 4 replications. The grey-brown rendzina soil, formed from light loam, weak sandy, was classified into a very good rye complex. The experiment concerned four forecrops for hard wheat: pea, potato, hard wheat (1x), hard wheat (2x). Cultivation of  hard wheat after pea and potato increase the yield of grain, number of heads per 1 m2, mass of grains per head, content of total protein in grain, gluten wet, sedimentation value and grain uniformity in realation to hard wheat (2x) were studied. 

Downloads

Download data is not yet available.