Wpływ temperatury i stężenia jonów Pt(IV), Cd(II) i Pb(II) na desorpcje jonów cynku (II) w glebach mineralnych 1007–1014 Monika Bojanowska PDF
Wpływ pielęgnacji na stan i stopień zachwaszczenia łanu w ochronie plonu pszenżyta ozimego 1015–1022 Maria Hruszka PDF
Następczy wpływ jęczmienia jarego uprawianego w zmianowaniu i monokulturze na zachwaszczenie pszenicy ozimej 1029–1036 Andrzej Woźniak PDF
Wpływ wybranych elementów agrotechniki i warunków meteorologicznych na zachwaszczenie pszenżyta ozimego 1037–1047 Zbigniew Pawlonka, Janina Skrzyczyńska PDF
Wpływ sposobu założenia plantacji i terminu zbioru liści na plonowanie lubczyku ogrodowego (Levisticum officinale Koch.) 1049–1056 Sylwia Andruszczak PDF
Wpływ rolniczego użytkowania na właściwości fizyczno-wodne gleb w katenie moreny dennej Pojezierza Mazurskiego 1057–1064 Paweł Sowiński, Sławomir Smólczyński, Mirosław Orzechowski PDF
Zasobność mad żuławskich w makroelementy ogólne i przyswajalne 1065–1071 Mirosław Orzechowski, Sławomir Smólczyński, Paweł Sowiński PDF
Efekty stosowania bistymulatora Asahi w uprawie różnych gatunków warzyw 1073–1079 Renata Czeczko, Maria Mikos-Bielak PDF
Charakterystyka fitosocjologiczna zbiorowisk segetalnych z udziałem Descurainia sophia (L.) Webb ex Prantl na Lubelszczyźnie 1081–1088 Jan Kapeluszny, Małgorzata Haliniarz PDF
Występowanie stulichy psiej (Descurainia sophia (L.) Webb ex Prantl) w uprawach rolniczych na terenie województwa lubelskiego 1089–1095 Jan Kapeluszny, Małgorzata Haliniarz PDF
Wpływ sposobu uprawy roli i nawożenia azotem na zmiany właściwości fizycznych gleby w uprawie pszenżyta ozimego 1097–1104 Małgorzata Idkowiak, Leszek Kordas PDF
Sposób uprawy roli pod pszenżyto ozime w monokulturze a nasilenie chorób podstawy źdźbła 1105–1111 Ewa Tendziagolska, Danuta Parylak PDF
Kształtowanie właściwości fizycznych gleby lekkiej w płodozmianach uproszczonych z różnym udziałem ziemniaka 1113–1119 Wiesław Wojciechowski PDF
Oddziaływanie przyorywanego międzyplonu ścierniskowego na plonowanie ziemniaka w płodozmianach specjalistycznych 1121–1128 Wiesław Wojciechowski, Danuta Parylak PDF
Kształtowanie się właściwości fizycznych gleby pod wpływem zróżnicowanych systemów uprawy buraka cukrowego 1129–1138 Piotr Kuc, Lesław Zimny PDF
Wpływ udziału komponentów mieszanek bobiku z pszenicą jarą na plon i zawartość związków chemicznych w biomasie mieszanki 1139–1146 Feliks Ceglarek, Danuta Buraczyńska, Anna Płaza, Robert Rudziński PDF
Wpływ ilości wysiewu na elementy struktury i plony nasion wyki siewnej uprawianej w siewie czystym oraz w mieszankach z roślinami podporowymi 1147–1154 Feliks Ceglarek, Robert Rudziński, Danuta Buraczyńska PDF
Wpływ zasiarczenia na aktywność mikrobiologiczną gleby płowej wzbogaconej gnojowicą 1155–1160 Stefania Jezierska-Tys PDF
Wpływ symulowanych kwaśnych opadów na aktywność mikrobiologiczną gleby 1161–1166 Stefania Jezierska-Tys, Klaudia Świca PDF
Wpływ nawożenia osadem ściekowym pochodzącym z mleczarni na przemiany azotu w glebie brunatnej 1167–1173 Stefania Jezierska-Tys, Magdalena Frąc, Mirosław Fidecki PDF
Wpływ nawożenia osadem ściekowym na aktywność enzymatyczną gleby brunatnej 1175–1181 Stefania Jezierska-Tys, Magdalena Frąc, Mirosław Fidecki PDF
Wpływ nawożenia międzyplonami ścierniskowymi i azotem na produkcyjność i jakość technologiczną buraka cukrowego 1193–1202 Urszula Prośba-Białczyk PDF
Wpływ zawartości N-min. w profilu glebowym na plon i zawartość białka w ziarnie pszenicy jarej 1203–1211 Wiesław Szafrański, Bohdan Kulig, Tadeusz Zając PDF
Struktura zbiorowiska grzybów spod uprawy ziemniaka, ukształtowana pod wpływem niektórych czynników agrotechnicznych 1213–1221 Bożena Cwalina-Ambroziak PDF
Jakość bulw Ipomoea batatas (L.) Lam. uprawianych w warunkach nawożenia azotem 1223–1231 Barbara Sawicka, Piotr Pszczółkowski, Barbara Marczak-Krochmal PDF
Próba poprawy jakości materiału sadzeniakowego ziemniaka poprzez stosowanie minibulw w uprawie polowej 1233–1244 Barbara Sawicka PDF
Skuteczność działania herbicydów i mieszanin herbicydowo-mocznikowych w uprawie pszenżyta ozimego 1259–1266 Irena Brzozowska, Jan Brzozowski, Ireneusz Giermak PDF
Wpływ stosowania różnych herbicydów i mieszanin herbicydowo-mocznikowych na stan zdrowotny pszenżyta ozimego 1267–1274 Tomasz P. Kurowski, Irena Brzozowska, Jan Brzozowski PDF
Energetyczna ocena trzech sposobów uprawy roli na glebie średniej 1275–1281 Krzysztof Orzech, Marek Marks, Janusz Nowicki PDF
Kształtowanie się plonu i jakości bulw ziemniaka pod wpływem zmianowania i ochrony roślin 1283–1288 Bogumił Rychcik, Józef Tyburski, Kazimiera Zawiślak PDF
Wykorzystanie mapy sprzężeń markerów RAPD do identyfikacji genów odporności na porastanie u żyta (Secale cereale L.) 1289–1296 Beata Myśków, Stefan Stojałowski, Paweł Milczarski, Piotr Masojć PDF
Wpływ sposobu użytkowania runi na zawartość azotu mineralnego w wodzie gruntowej 1297–1303 Marianna Warda, Krystyna Ufniarz PDF
Wpływ nawożenia na zawartość glinu wymiennego i rozpuszczalnego w glebie 1305–1311 Mariusz Brzeziński PDF
Zawartość niektórych mikroelementów w runi łąkowej na tle niektórych właściwości gleby 1319–1326 Czesława Trąba, Paweł Wolański PDF
Skład chemiczny bulw ziemniaka jadalnego w warunkach zróżnicowanego nawożenia organicznego 1327–1334 Anna Płaza PDF
Reakcja owsa nagiego i pszenżyta jarego na uprawę współrzędną z soczewicą 1335–1343 Janina Zawieja, Wiesław Wojciechowski PDF
Zmiany wybranych właściwości gleby średniej pod wpływem różnych systemów nawożenia organiczno-mineralnego 1345–1354 Roman Wacławowicz, Danuta Parylak PDF
Wpływ wapnowania i nawożenia mineralnego na zawartość kadmu w bulwach ziemniaków uprawianych w zmianowaniu 1355–1361 Janina Kaniuczak PDF
Wpływ nawożenia azotem na plonowanie i jakość ziarna odmian pszenicy ozimej 1363–1369 Sławomir Stankowski, Grażyna Podolska, Krzysztof Pacewicz PDF
Ocena zawartości mikroelementów w roślinności użytków zielonych w regionie górskim 1371–1379 Barbara Wiśniowska-Kielian, Adam Paździorko PDF
Wpływ nawilżania i chemicznych konserwantów na strawność in vitro skrobi w ziarnie pszenżyta i żyta 1381–1387 Ewa Makarska PDF
Wpływ deszczowania i dawki azotu na plon, skład chemiczny oraz wartość przechowalniczą bulw ziemniaka odmiany Mors 1389–1395 Stanisław Rolbiecki, Tadeusz Wojdyła, Czesław Rzekanowski, Roman Rolbiecki, Bogdan Grzelak PDF
Wpływ 12-letniego użytkowania na trwałość gatunków i odmian traw w mieszankach łąkowych zróżnicowanych wczesnością 1397–1406 Barbara Borawska-Jarmułowicz PDF
Oddziaływanie górnictwa siarkowego na glebę w otoczeniu byłej Kopalni Siarki „Basznia” k/Lubaczowa 1407–1414 Waldemar Martyn, Teresa Wyłupek, Joanna Onuch-Amborska, Marek Jońca PDF
Wpływ zróżnicowanego nawożenia azotem i symulowanego kwaśnego opadu na aktywność enzymatyczną badanych gleb 1415–1420 Ewa Spychaj-Fabisiak, Sławomir Smoliński PDF
Wpływ zabiegów agrotechnicznych na skład botaniczny runi górskich użytków zielonych 1421–1428 Beata Grygierzec, Adam Radkowski PDF
Straty białka ogólnego i energii netto laktacji w zależności od technologii konserwacji pasz z górskich użytków zielonych 1429–1436 Adam Radkowski, Beata Grygierzec PDF
Wpływ nawożenia azotem na plon nasion dwóch odmian Festuca rubra 1437–1443 Teodor Kitczak, Henryk Czyż PDF
Wybrane wskaźniki efektywności nawożenia ziemniaka 1445–1453 Aleksander Szmigiel, Marek Kołodziejczyk PDF
Evaluation of biological characteristics and productivity of asparagus (Asparagus officinalis L.) 1465–1470 Liudmila Kmitiene PDF (English)
Bioregulacja plonowania i chemicznej jakości plonu malin jako efekt zastosowania Asahi 1471–1479 Maria Mikos-Bielak PDF
Wpływ sposobów pielęgnacji ziemniaka na cechy kulinarne bulw 1481–1488 Krystyna Zarzecka, Marek Gugała PDF
Wpływ herbicydu Plateen 41,5WG na wartość konsumpcyjną bulw ziemniaka 1489–1495 Krystyna Zarzecka, Marek Gugała PDF
Prognozowanie plonu nasion lucerny (Medicago sp. L) na podstawie wybranych elementów struktury plonu 1497–1503 Małgorzata Wyrzykowska PDF
Wpływ nawożenia organicznego na zawartość składników mineralnych w warstwie ornej gleby lekkiej 1505–1511 Joanna Puła, Teofil Łabza PDF