Nutraceutyki w żywności i farmacji. Praca przeglądowa 7-31 BARBARA HELENA SAWICKA, PARISA ZIARATI, BARBARA KROCHMAL-MARCZAK, DOMINIKA SKIBA PDF (English)
Wpływ stosowania nanoboru na stężenie niektórych składników pokarmowych w liściach i na zawartość suchej masy dwóch odmian Vicia faba L. (Partim) 33-45 ALI HULAIL NOAEMA, ALI RAHEEM KAREEM ALHASANY, DHURGAM SABEEH KAREEM ALTAI, BARBARA HELENA SAWICKA PDF (English)
Odpady z sektora rolnego w krajach Unii Europejskiej w kontekście rozwoju biogospodarki 47-59 AGNIESZKA KOMOR, BARBARA BUJANOWICZ-HARAŚ PDF (English)
Wpływ nawożenia dolistnego na ciemnienie miąższu bulw wybranych odmian ziemniaka 61-71 BERNADETTA BIENIA, BARBARA SAWICKA, BARBARA KROCHMAL-MARCZAK PDF (English)
Reakcja kiłotolerancyjnych odmian rzepaku ozimego na zróżnicowaną ilość wysiewu nasion 73-82 WACŁAW JARECKI, DOROTA BOBRECKA-JAMRO PDF
Allelopatyczny wpływ ekstraktu z gryki na siewki wybranych gatunków chwastów 83-93 MAGDALENA SZWED, JOANNA MITRUS, MARCIN HORBOWICZ PDF (English)
Wpływ technologii uprawy na barwę miąższu surowych bulw ziemniaka 95-114 PIOTR PSZCZÓŁKOWSKI, BARBARA SAWICKA, BARBARA KROCHMAL-MARCZAK PDF (English)
Wpływ herbicydów i ich mieszanin na zawartość witaminy C w bulwach ziemniaka jadalnego 115-122 MAREK GUGAŁA, KRYSTYNA ZARZECKA, ANNA SIKORSKA PDF (English)
Różnorodność florystyczna oraz wartość użytkowa fitocenoz fragmentu doliny Wieprza w Roztoczańskim Parku Narodowym w żywieniu konika polskiego 123-134 TERESA GRAŻYNA WYŁUPEK, HANNA KLIKOCKA, MARIUSZ KULIK, HALINA LIPIŃSKA, ADAM GAWRYLUK PDF (English)
Allelopatyczne właściwości wybranych gazonowych odmian Poa pratensis i ich wykorzystanie w kompozycjach ogrodowych 135-146 HALINA LIPIŃSKA, TERESA WYŁUPEK, MAŁGORZATA SOSNOWSKA, AGNIESZKA KĘPKOWICZ, WOJCIECH LIPIŃSKI, EWA STAMIROWSKA-KRZACZEK PDF (English)