Zmiany odczynu i zasobności w składniki pokarmowe gleb uprawnych Lubelszczyzny 5-18 PRZEMYSŁAW TKACZYK, AGNIESZKA RUTKOWSKA PDF
Kontrola obecności mykotoksyn w produktach rolniczych i żywności. Cz. I. Praca przeglądowa 19-42 GRAŻYNA KOWALSKA, RADOSŁAW KOWALSKI PDF
Kontrola obecności mykotoksyn w produktach rolniczych i żywności. Cz. II. Praca przeglądowa 43-58 GRAŻYNA KOWALSKA, RADOSŁAW KOWALSKI PDF
Ekonomiczne aspekty dokarmiania dolistnego w uprawie rzepaku ozimego (Brassica napus L.) 59-67 ANNA SIKORSKA, MAREK GUGAŁA PDF
Ocena emisji gazów cieplarnianych w cyklu życia produkcji pszenicy ozimej w różnych systemach uprawy roli 69-79 MAŁGORZATA HOLKA, JERZY BIEŃKOWSKI PDF
Wykorzystanie materiałów kolekcyjnych pszenżyta ozimego jako genetycznego źródła zawartości białka w ziarnie 81-90 ANETA KRAMEK, WANDA KOCIUBA PDF
Indeks troficzności gleb o zróżnicowanym wieku zalesienia 91-102 ANNA WÓJCIKOWSKA-KAPUSTA, HUBERT KAMIŃSKI PDF
Zasoby Nuphar lutea (L.) Sibth. & Sm. w Polsce środkowowschodniej jako potencjalne źródło surowca zielarskiego 103-116 PIOTR SUGIER, BOGDAN LORENS PDF (English)
Wpływ nawożenia azotem i siarką na plon ziarna i cechy jakościowe pszenicy jarej 117-129 HANNA KLIKOCKA; MAGDALENA CYBULSKA PDF