Skip to main navigation menu Skip to main content Skip to site footer

Vol. 15 No. 1-2 (2016)

Artykuły

HOMOGENISED CAUSES DISTRIBUTION IN RELATION WITH DIETARY TRENDS OF CHOSEN CONSUMERS GROUP

Submitted: April 11, 2019
Published: 2017-08-28

Abstract

The aim of the article is to study the current dietary trends and to examine their influence on expanding the range of homogenized cold meats. As indicated by the results of the survey, consumers are likely to buy such products for their children while doing the weekly shopping in big chain supermarkets. Consumer awareness is constantly increasing, ensuring that manufacturers meet quality standards.

References

Błonnik zbóż i warzyw w produkcji wędlin (2009). Mięso Wędl., 3, 24–26.

Borowy, T., Kubiak, M.S. (2010). Świat ma smak na kurczaki. Mag. Przem. Mięs., 7–8, 46–49.

Czerwińska, D. (2010a). Wartość odżywcza wędlin. Gosp. Mięs., 10, 30–32.

Czerwińska, D. (2010b). Sposoby obniżania zawartości soli w przetworach mięsnych. Gospodarka Mięsna, 3, 20–21.

Fisk, C.M., Crozier, S.R., Inskip, H.M., Godfrey, K.M., Cooper, C., Robinson, S.M. (2011). Influences on the quality of young children’s diets: the importance of maternal food choices. Br.J. Nutr., 105(2), 287–296.

Green, J., Draper, A., Dowler, E. (2003). Short cuts to safety. Risk and rules of thumb in accounts of food choice. Health Risk Soc., 5(1), 33–52.

Holsten, J.E., Deatrick, J.A., Kumanyika, S., Martin, J.P., Compher, C.W. (2012). Children’s food choice process in the home environment. A qualitative descriptive study. Appetite, 58, 64–73.

Kral, T.V.E., Rauh, E.M. (2010). Eating behaviors of children in the context of their family environment. Physiol. Behav., 100(5), 567–573.

Piotrowska, E., Dolata, W., Baranowska, M.H., Rezler, R., Niedbała, D. (2009). Jakość kiełbas kutrowanych z błonnikiem pokarmowym wyprodukowanych w warunkach przemysłowych. Mięso Wędl., 7, 32–33.

Pisula, A., Gwiazda, S. (2005). Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa. Higiena, 3–4, 10–12.

Słowiński, M., Gontarz, J. (2007). Kiełbasy drobno rozdrobnione z dodatkiem mąki szarłatu. Mięso Wędl., 6, 40–42.

Słowiński, M., Filipczak, A. (2009). Wpływ czasu kutrowania farszu z błonnikiem ziemniaczanym na jakość parówek. Mięso Wędl., 8, 22–25.

Szymański, P. (2006). Rola dodatków w promocji nowoczesnej żywności. IX Konferencja naukowo-promocyjna, Licheń. Mięso Wędl., 3, 16–18.

Downloads

Download data is not yet available.

Similar Articles

1 2 3 4 > >> 

You may also start an advanced similarity search for this article.