Przejdź do głównego menu Przejdź do sekcji głównej Przejdź do stopki

Tom 9 Nr 3-4 (2010)

Artykuły

Podstawowe strukturalne parametry maszyny do krojenia jabłek na plastry

DOI: https://doi.org/10.24326/aspta.2010.3-4.1
Przesłane: marca 17, 2022
Opublikowane: 2010-12-31

Abstrakt

W pracy przedstawiono konstrukcję urządzenia do cięcia na plastry owoców i warzyw. Po przeprowadzeniu badań eksperymentalnych nad siłą cięcia produktów dokonano analizy pod kątem konstrukcyjnym urządzenia i jego podzespołów, jak również oceniono jego działanie. Wykonano techniczną charakterystykę systemu oraz zasugerowano kierunki badań optymalizujących na przyszłość.

Bibliografia

  1. Equipment of enterprises of processing and food industry. Editor I.S. Gulogo. Winnitca 2001, pp. 576.
  2. Flys I.M., 2004. Ground of the production programme of processing enterprise // Announcer LDAU: Agrarian Eng. Res. 8. Lviv, LDAU.
  3. Kalayda V.V., 1998. Details of machines and basis of constructing. K.: the Publishing Center of NAU.
  4. Malashchenko V.O., Yankiv V.V., 2004. Details of machines. Course planning. Lviv, New World.
  5. Pisarenko G.S., 1993. Resistance of materials. K.: Higher School.
  6. Sirotyuk S.V., 1999. Mechanization of cork and storage of products of plant-grower / Course of Lectures. Lviv, LDAU.
  7. Tokarskiy Yu.M., Yankiv V.V., 2008. The mechanical transmissions, calculation and constructing / Navch. Posib. Lviv, New World.
  8. Tokarskiy Yu.M., Yankiv V.V., Siryk Z.M., Goshko M.O., Kosenko I.E., 2003. Calculation of mechanical transmissions on computer /Navch. Posib. Lviv, LDAU.

Downloads

Download data is not yet available.

Podobne artykuły

<< < 1 2 

Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.