Agronomy Science, przyrodniczy lublin, czasopisma up, czasopisma uniwersytet przyrodniczy lublin
Przejdź do głównego menu Przejdź do sekcji głównej Przejdź do stopki

Tom 72 Nr 1 (2017)

Artykuły

Innowacje chemiczne w odżywianiu roślin od starożytnej Grecji i Rzymu po czasy najnowsze. Praca przeglądowa

DOI: https://doi.org/10.24326/as.2017.1.1
Przesłane: 10 stycznia 2019
Opublikowane: 24-04-2017

Abstrakt

W opracowaniu ukazano, jak kształtowały się poglądy dotyczące odżywiania roślin i jak powstawał fundament tej dziedziny wiedzy przyrodniczej. Przedstawiono także współczesne problemy i kierunki badań dotyczące odżywiania roślin, ukazując ich nowy wymiar, z jednej strony motywowany potrzebą wyżywienia zwiększającej się populacji, z drugiej narastającymi problemami środowiskowymi wywołanymi intensyfikacją produkcji rolniczej.

Downloads

Download data is not yet available.

Inne teksty tego samego autora

Podobne artykuły

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 

Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.