Abstrakt
The hot pepper fruits have a specific sharp and sour taste, which is conditioned by the presence of capsaicinoids. The aim of this study was to evaluate the marketable yield and yield of Capsici fructus of different parts of the fruit of Polish cultivars 'Bronowicka Ostra' and 'Orkan' as well as the yield of capsaicinoids. The highest average share in the marketable yield structure of each different parts of pepper fruit was shown by pericarp yield – 76.5%, placenta yield – 10.8%, seeds yield – 8.4% and peduncle yield – 4.3%. Average marketable yield of hot pepper fruits was 23.09 t·ha–1, Capsici fructus yield – 3.252 t·ha–1 and capsaicinoids yields: capsaicin – 0.566 kg·ha–1, dihydrocapsaicin – 53.7 g·ha–1.
Downloads
Download data is not yet available.
-
MAREK ĆWINTAL,
SYLWESTER GOLIASZ,
Influence of microelements and attractants on the elements of yield structure and yield of white clover (Trifolium repens L.) seeds
,
Agronomy Science: Tom 73 Nr 3 (2018)
-
Piotr Kraska,
Sylwia Andruszczak,
Paweł Gierasimiuk,
Sylwia Chojnacka,
Wpływ podpowierzchniowego wnoszenia nawozu mineralnego na plon i jakość nasion soi w warunkach uprawy bezpłużnej
,
Agronomy Science: Tom 77 Nr 4 (2022)
-
Wacław Jarecki,
Wielkość i jakość plonu nasion rzepaku ozimego w zależności od typu odmiany
,
Agronomy Science: Tom 76 Nr 3 (2021)
-
Magdalena Serafin-Andrzejewska,
Waldemar Helios,
Anna Jama-Rodzeńska,
Andrzej Kotecki,
Marcin Kozak,
Piotr Zarzycki,
Beata Kaliska,
Wpływ głębokości i gęstości siewu na plon i jego komponenty w uprawie samokończącej i niesamokończącej odmiany bobiku (Vicia faba var. minor L.) w warunkach Polski południowo-zachodniej
,
Agronomy Science: Tom 77 Nr 3 (2022)
-
Janusz Prusiński,
Magdalena Borowska,
Wpływ odmiany i terminu siewu na przezimowanie i plonowanie grochu siewnego (Pisum sativum L.) w województwie kujawsko-pomorskim
,
Agronomy Science: Tom 78 Nr 4 (2023)
-
CZESŁAW SZEWCZUK,
DANUTA SUGIER,
STANISŁAW BARAN,
ELŻBIETA JOLANTA BIELIŃSKA,
MAŁGORZATA GRUSZCZYK,
MAŁGORZATA GRUSZCZYK,
Wpływ preparatów użyźniających i zróżnicowanych dawek nawozów na wybrane właściwości chemiczne gleb oraz plon i cechy jakościowe bulw ziemniaka
,
Agronomy Science: Tom 71 Nr 2 (2016)
-
Wacław Jarecki,
Dorota Bobrecka-Jamro,
Wpływ terminu siewu na plon i jakość nasion dwóch odmian soi zwyczajnej
,
Agronomy Science: Tom 76 Nr 1 (2021)
-
BEATA KRÓL,
Wpływ nawożenia azotem na plon nasion oraz zawartość i jakość tłuszczu wybranych odmian nagietka lekarskiego (Calendula officinalis L.)
,
Agronomy Science: Tom 72 Nr 3 (2017)
-
Magdalena Serafin-Andrzejewska,
Wiesław Wojciechowski,
Marie Pichová ,
Marcin Kozak,
Dochodowość uprawy bobiku Vicia faba var. minor L. na nasiona w zależności od aplikacji bakterii symbiotycznych
,
Agronomy Science: Tom 79 Nr 4 (2024)
-
ALEKSANDRA GŁOWACKA,
AGNIESZKA KASICZAK,
SŁAWOMIR MICHAŁEK,
Wpływ sposobu regulacji zachwaszczenia na plonowanie i zawartość białka w nasionach fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris L.)
,
Agronomy Science: Tom 73 Nr 4 (2018)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.