Abstract
			Owoce papryki mają specyficzny, ostry i piekący smak, który uwarunkowany jest obecnością kapsaicynoidów. Celem niniejszej pracy była ocena plonu handlowego i plonu Capsici fructus poszczególnych części owoców polskich odmian ‘Bronowicka Ostra’ i ‘Orkan’ oraz teoretycznego plonu kapsaicynoidów. Średnio największy udział w strukturze plonu handlowego poszczególnych części owoców papryki ostrej stanowił plon owocni – 76,5%, plon łożyska – 10,8%, nasion – 8,4%, a szypułki – 4,3%. Średni plon handlowy owocni papryki ostrej wyniósł 23,09 t·ha–1, plon Capsici fructus – 3,25 t·ha–1, plon kapsaicynoidów: kapsaicyna – 0,566 kg·ha–1, dihydrokapsaicyna – 53,7 g·ha–1.
 
		
				
				
	
		Downloads
	
	
		
		
			Download data is not yet available.
		
	 
 
	
	
				
		
											
				- 
											IZABELA RATUSZNIAK,
											ZBIGNIEW SOBISZ,
											EDWARD RATUSZNIAK,
										
						Evaluation of Chrysanthemum segetum L. seed vitality
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 62 No. 2 (2007)
					
									
 
											
				- 
											MAREK ĆWINTAL,
											SYLWESTER GOLIASZ,
										
						Influence of microelements and attractants on the elements of yield structure and yield of white clover (Trifolium repens L.) seeds
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 73 No. 3 (2018)
					
									
 
											
				- 
											Elsayed M. Zeidan,
											Abdel-Satar A. El-Khawaga,
											Hamdy A. Basha,
											Ismail M. El-Hmeed,
										
						Improvement of wheat productivity in newly reclaimed soil in Egypt
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 60 (2005)
					
									
 
											
				- 
											Cezary Trawczyński,
											Małgorzata Szczepanek,
											Dominika Boguszewska-Mańkowska,
											Milena Pietraszko,
											Elżbieta Wszelaczyńska,
											Jarosław Pobereżny,
											Katarzyna Gościnna,
											Magdalena Tomaszewska-Sowa,
											Grzegorz Lemańczyk,
											Karol Lisiecki,
										
						Morphological and agronomic features of potato cv. Gardena highly resistant to Phytophthora infestans (Mont.) de Bary depending on the nitrogen dose
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 79 No. 2 (2024)
					
									
 
											
				- 
											MAREK ĆWINTAL,
											MIECZYSŁAW WILCZEK,
										
						The impact of weather conditions and agrotechnical factors on the sowing value of white clover (Trifolium repens L.) seeds
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 69 No. 4 (2014)
					
									
 
											
				- 
											Beata Król,
										
						Effect of foliar application of biostimulants on the yield and quality of Greek oregano herb (Origa-num vulgare L. subsp. hirtum (Link.) Ietswaart)
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 79 No. 4 (2024)
					
									
 
											
				- 
											Lesław Bernard Lahuta,
											Joanna Szablińska-Piernik,
											Ryszard J. Górecki,
											Joanna Mitrus,
											Marcin Horbowicz,
										
						Changes in the content of D-chiro-inositol and its α-D-galactosyl derivatives during vegetation and desiccation of common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench)
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 78 No. 2 (2023)
					
									
 
											
				- 
											Antoni Bombik,
											Katarzyna Rymuza,
											Tomasz Olszewski,
										
						Multidimensional assessment of yield and quality  of starchy potato cultivars
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 78 No. 4 (2023)
					
									
 
											
				- 
											Agata Dziwulska-Hunek,
											Mariusz Szymanek,
											Jacek Dziwulski,
										
						Managing the quality of seeds from cereal conditioned with effective microorganisms (EM) and red light (RL)
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 77 No. 3 (2022)
					
									
 
											
				- 
											Wacław Jarecki,
										
						The size and quality of winter oilseed rape seed yield depending on the cultivar type
					
					,
					
						Agronomy Science: Vol. 76 No. 3 (2021)
					
									
 
					
		
			1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 
		
		
						You may also start an advanced similarity search for this article.