Abstrakt
The hot pepper fruits have a specific sharp and sour taste, which is conditioned by the presence of capsaicinoids. The aim of this study was to evaluate the marketable yield and yield of Capsici fructus of different parts of the fruit of Polish cultivars 'Bronowicka Ostra' and 'Orkan' as well as the yield of capsaicinoids. The highest average share in the marketable yield structure of each different parts of pepper fruit was shown by pericarp yield – 76.5%, placenta yield – 10.8%, seeds yield – 8.4% and peduncle yield – 4.3%. Average marketable yield of hot pepper fruits was 23.09 t·ha–1, Capsici fructus yield – 3.252 t·ha–1 and capsaicinoids yields: capsaicin – 0.566 kg·ha–1, dihydrocapsaicin – 53.7 g·ha–1.
Downloads
Download data is not yet available.
-
IZABELA RATUSZNIAK,
ZBIGNIEW SOBISZ,
EDWARD RATUSZNIAK,
Ocena żywotności nasion złocienia polnego Chrysanthemum segetum L.
,
Agronomy Science: Tom 62 Nr 2 (2007)
-
MAREK ĆWINTAL,
SYLWESTER GOLIASZ,
Influence of microelements and attractants on the elements of yield structure and yield of white clover (Trifolium repens L.) seeds
,
Agronomy Science: Tom 73 Nr 3 (2018)
-
Elsayed M. Zeidan,
Abdel-Satar A. El-Khawaga,
Hamdy A. Basha,
Ismail M. El-Hmeed,
Improvement of wheat productivity in newly reclaimed soil in Egypt
,
Agronomy Science: Tom 60 (2005)
-
Cezary Trawczyński,
Małgorzata Szczepanek,
Dominika Boguszewska-Mańkowska,
Milena Pietraszko,
Elżbieta Wszelaczyńska,
Jarosław Pobereżny,
Katarzyna Gościnna,
Magdalena Tomaszewska-Sowa,
Grzegorz Lemańczyk,
Karol Lisiecki,
Morphological and agronomic features of potato cv. Gardena highly resistant to Phytophthora infestans (Mont.) de Bary depending on the nitrogen dose
,
Agronomy Science: Tom 79 Nr 2 (2024)
-
MAREK ĆWINTAL,
MIECZYSŁAW WILCZEK,
Wpływ warunków pogodowych i czynników agrotechnicznych na wartość siewną nasion koniczyny białej (Trifolium repens L.)
,
Agronomy Science: Tom 69 Nr 4 (2014)
-
Beata Król,
Effect of foliar application of biostimulants on the yield and quality of Greek oregano herb (Origa-num vulgare L. subsp. hirtum (Link.) Ietswaart)
,
Agronomy Science: Tom 79 Nr 4 (2024)
-
Lesław Bernard Lahuta,
Joanna Szablińska-Piernik,
Ryszard J. Górecki,
Joanna Mitrus,
Marcin Horbowicz,
Zmiany zawartości D-chiro-inozytolu i jego α-D-galaktozydowych pochodnych podczas wegetacji i desykacji gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench)
,
Agronomy Science: Tom 78 Nr 2 (2023)
-
Antoni Bombik,
Katarzyna Rymuza,
Tomasz Olszewski,
Multidimensional assessment of yield and quality of starchy potato cultivars
,
Agronomy Science: Tom 78 Nr 4 (2023)
-
Agata Dziwulska-Hunek,
Mariusz Szymanek,
Jacek Dziwulski,
Zarządzanie jakością nasion zbóż kondycjonowanych efektywnymi mikroorganizmami (EM) i światłem czerwonym (RL)
,
Agronomy Science: Tom 77 Nr 3 (2022)
-
Wacław Jarecki,
Wielkość i jakość plonu nasion rzepaku ozimego w zależności od typu odmiany
,
Agronomy Science: Tom 76 Nr 3 (2021)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.